Meny
FÖRVALTNINGSJURIDIK | FÖRVALTNINGSPROCESSRÄTT
Meny
FÖRVALTNINGSJURIDIK
FÖRVALTNINGSPROCESSRÄTT

Ett nödrop från en kvinna som Försäkringskassan kör över

INSÄNDARE Det här är min berättelse; Jag drabbades av anorexia i mina tidiga tonår. Det som till en början bara handlade om en ung tjej på väg in i en tuff och utseendefixerad vuxenvärld, blev snabbt till något mycket större med allvarliga konsekvenser. Det brev som damp ned i min postlåda i mitten av december krossade hela min tillvaro.Varje gång jag drabbats av något som jag upplevt som jobbigt, så har jag svultit mig själv. Så även nu.

Jag mår i dag sämre än jag någonsin gjort. På alla sätt. Jag svälter mig, jag har ångestattacker med hjärtklappning, jag svimmar flera gånger om dagen, jag blöder näsblod. Jag kan inte sova om nätterna. Jag börjar gråta av minsta lilla grej. Jag får ingen ro.

Jag är 45 år i dag och betalar nu priset för de många åren med självsvält samt fysisk och psykisk stress. Jag har haft bättre perioder, men jag skulle ljuga om jag sa att mitt förhållande till mat någonsin varit normalt.

https://pt.se/opinion/insandare/ett-nodrop-fran-en-sjuk-kvinna-11202308.aspx

Invaliditetsgrad

Vägledning från Svensk Försäkring gällande fastställande av medicinsk invaliditet https://www.svenskforsakring.se/vagledningar/personskador/medicinska-tabellverk/

Folkets ombud

Ett juridiskt ombud som är helt oberoende och fristående från försäkringsbolag. De

EKMR

Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna